info@dekortadilatisleri.com

Kartonpiyer Stropiyer

kartonpiyer,kartonpiyer ustası,ustaları,kartonpiyer fiyatları,kartonpiyer modelleri,istanbul,kartonpiyer desenleri,kartonpiyerci,tamiri,ölçüleri Öznur inşaat ince sıva kalın sıva iç cephe dış cephe sıva çalışmalarını öncelik olarak kaliteli malzeme kullanımı ile güvenilir ve sağlamlığı ön planda tutacak şekilde uygular.Müşterilerinin hizmetlerinden memnuniyetini önemsediği içinde bu çalışmalarını sürekli güncel teknolojiyi kullanarak devam ettirir.

Alçı malzemeden üretilen kartonpiyeri genellikle tavan ve duvar dekorasyonunda kullanırız. Bu ikisi kartonpiyer sayesinde estetik bir biçimde birleşir, perde kornişleri gizlenir. Bir kartonpiyer alternatifi olan stropiyer ise dekoratif açıdan alçı kartonpiyerle aynı görevi üstlenir. Stropiyerin farkı, köpük diye de bilinen strafor malzemeden imal edilmesi ve uygulanışının çok daha kolay olmasıdır.

UYGULAMA
Alçı kartonpiyer uygulaması zahmetli bir iştir. Alçı bloklar stropiyer bloklara göre çok daha ağırdır. Sağlam bir şekilde yapıştırılmaları için duvar ve tavanda sıva kırılması, delikler açılması gerekir. Bu çalışma sırasında evin toparlanması, etrafın fazla dağılmaması ve kirlenmemesi için tedbir alınması gerekir. Uygulama sırasında çok toz çıkacağı unutulmamalıdır.

Stropiyer uygulaması ise son derece basit bir süreçtir. Öyle ki eli bu işlere yatkın olanlar evde stropiyeri kendileri döşeyebilirler. Üstelik uygulama sırasında hiç toz çıkmaz. Etraf kirlenmez.

APIŞTIRMA
Alçı kartonpiyer, yapıştırma alçısı ile yapıştırılır. Doğru bir uygulama ile uzun yıllar herhangi bir sorun yaşamadan kullanılır. Eğer yapıştırma doğru yapılmazsa ağır alçı blokların düşmesi tehlike yaratabilir.

Stropiyer ise kendi özel yapıştırıcı ile yapıştırılır. Eğer farklı bir yapıştırıcı kullanılırsa zaman içerisinde sarkma veya açılma görülebilir. Bu nedenle stropiyer uygulaması için bayiden ‘özel stropiyer tutkalı’ istenmelidir. Bu şekilde herhangi bir bozulma olmadan stropiyer uzun yıllar kullanılabilir. Sökmek istediğinizde ise kırıp dökme olmaksızın ve duvarları bozmadan spatula ile kolayca sökebilirsiniz.

BOYAMA
Alçı kartonpiyer gibi stropiyeri de plastik ve su bazlı boya ile boyayabilirsiniz. Sentetik boya kullanmamalısınız. Stropiyer yapıştırıldıktan sonra en az dört saat tutkalın kuruması beklenip sonra boyaya geçilmelidir.

DAYANIKLILIK
Alçı kartonpiyer stropiyere göre çarpmalara daha dayanıklıdır. Bu yüzden stropiyer uygulaması çarpma ve darbe riski olmayan yüksek yerlere yapılmalıdır. Tavan ve perde kirişleri gibi uygulamalar stropiyer için uygundur.

Daha alçak yükseklikteki ve çarpma riskinin fazla olduğu kemer, kapı, yan duvar süslemelerinde ise alçı kartonpiyer kullanılması tavsiye edilir.

Stropiyerin dayanıklılık gösterdiği bir diğer nokta da nemdir. Alçı içermediği için rutubete dayanıklıdır ve banyolarda rahatlıkla kullanılabilir.

DÜŞME-SÖKÜLME RİSKİ
Uygulamadaki bir aksaklık veya yanlışlık sonucu hem alçı kartonpiyerin hem de stropiyerin düşme riski vardır. Ancak yapıştırılmasının ardından bir metrelik alçı kartonpiyer blokunun ağırlığı 5 kiloya kadar çıkabilir. Stropiyerde ise bu rakam 200 gram kadardır.

Stropiyer çok hafiftir ve binaya yük bindirmediği gibi düşme halinde yaralama riski çok daha azdır.

Hizmet Detayı